НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Маскираният грабител от „Веспрем“ остава в ареста

Дежурен съдия остави днес зад решетките хасковлията Неделчо Недялков. Той бе уличен от полицията преди дни за извършител на въоръжения грабеж над касиерка от офис за парични плащания в жк. „Орфей“.

Според полицията и прокуратурата, той извадил кухненски нож срещу касиерката, опрял го в гърлото на жената и й казал „Отваряй чекмеджето“. Недялков бил с медицинска маска и качулка. След заплахата служителката му предала над 2 000 лв и 200 лева на монети.

Състав на Окръжен съд Хасково прие, че има обосновано предположение, че Недялков е извършител на престъплението. Магистратите смятат, че на този етап има доказателства, за да остане той в килията. Освен това е налице и реалната опасност от укриване и извършване на престъпление, тъй като извършеното деяние е тежко умишлено.

Също така съдът отчита и тежкото съдебно минало на дееца, като Неделчо е осъждан общо 8 пъти и част от тези осъждания са за съшия вид престъпление, а именно грабеж, което дава основание да се приеме, че е налице опасност не само от извършване на друго престъпление, но и на същото по вид.

Обвиняемият няма постоянна адресна регистрация, няма постоянна работа и има данни за неговата пристрастеност към участие в хазартни игри.

По тези причини му бе наложена най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.