НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

МВР проверява дъщерята на кандидат-депутата Георги Станков

Предварителна проверка на дипломата на съдията по вписвания към Районен съд Харманли Таня Станкова започва полицията в Хасково. Това стана ясно в отговор на наше запитване до ОД на МВР Хасково.

В неделя сайтът Narod.bg съобщи, че Станкова, която е дъщеря на кандидатът за депутат от ГЕРБ – Георги Станков, имала фалшива диплома. Кетапът бил използван от нея за започване на работа в Районен съд Харманли, чийто работодател е правосъдното министерство. Освен това в документа има разминаване в ЕГН-то на Станкова. Последните две цифри са разменени. Предпоследната в номера показва пола, за жените трябва да е нечетно, а за мъжете – четно. При нея е четно.

От Taran.news я търсихме за коментар, но Станкова заяви, че няма да говори. Запознати, виждали дипломата й, потвърдиха пред нас, че на нея наистина липсва номер.

На нашето запитване, от ОД на МВР Хасково допълниха още, че ще бъде изискана информация от Министерство на правосъдието и други институции по повод правоспособността и истинността на документа.

По закон предварителната проверка продължава до месец.