НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Хасково: Член на „Да, България“ иска оставки, партията се разграничи

Член на „Да, България“ протестира нестандартно с тонколона в центъра на Хасково днес. Става дума за Симон Зенопян, който всъщност никога не е бил зам.-председател на партията, въпреки че днес се представя точно като такъв. От включената тонколона се чуваха призиви за оставка на градската управа. И това стана от помещение срещу общината.

Всъщност помещението, откъдето се чуваха виковете за оставка, е собственост на семейството. По тази причина е получавал пропуск за безплатно паркиране на автомобил в зоната пред общината.

Тази година обаче ситуацията се променила и Зенопян не получил въпросния пропуск. Той изкарал тонколоната и без хора, но със звук, си организирал протест.

Оказва се също, че в общината е било подадено заявление на 26 януари, в което било изразено намерението за статичен протест срещу погазването на гражданите и че е насочен срещу градската управа. На бланката е написано, че инициатор е „Да, България“.

От партията обаче днес се разграничиха от действията на Зенопян, който е познато лице от протестите.  На място пристигна и полиция да провери случая, но служителите не успяха да влязат, тъй като сградата бе заключена.