НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Натиск: Полицията в Хасково привиква на разпити заради Асен Василев

Полицията в Хасково е започнала разпити и привиквания заради случаят с финансовия министър Асен Василев, който до този момент не успя да гласува в родния си град, научи Taran.news. Обяснения са давали от ОИК Хасково и от общината твърдят наши източници.

От ОИК коментираха на шега, че заради случая с Асен Василев само от светия Синод все още не са им се обадили. прокуратурата също проверява случая.

По-рано стана ясно, че вицепремиерът не е бил допуснат да гласува, въпреки че на парламентарните избори той гласува за депутат тук в Хасково.

„Не съм проверявал избирателните списъци, тъй като нямах така или иначе проблеми в предишните гласувания. Имам постоянен адрес в Хасково, не съм регистриран по настоящ адрес никъде другаде, така че този казус от 2000 година за адрес извън страната, как да кажа, не е бил виден за мен. Очевидно последните 6 месеца адресът ми не е извън страната и в момента трябва да извървим целия път от отказ от СИК през ОИК, общината, за да се издаде удостоверение, че последните 6 месеца адресът ми не е бил извън страната, за да мога да гласувам“, каза Василев.

От ЦИК заявиха, че той няма избирателни права за местни избори. „Няма как да гласува, защото към 28 април 2023 г. всеки български гражданин, който има избирателни права, трябва да е имал регистриран настоящ или адрес на територията на страната“.

А на пресконференция, която даде тази вечер финансовият министър, той заяви, че няма адрес в САЩ.

One thought on “Натиск: Полицията в Хасково привиква на разпити заради Асен Василев

  • Гугъл

    Светия синод се обадил, да се касират изборите заради Асенчо 🙂

Коментарите са затворени.