България

На Шипка: Освиркаха Желязков, Пеевски и Денков, овации за Радев

С освирквания и викове оставка част от хората събрали се на Шипка посрещнаха словото на председателя на Народното събрание Росен Желязков, под чийто патронаж се провеждат честванията на Националния празник на паметния връх. В словото си Желязков припомни, че няма друго място което така символно да олицетворява националната гордост и идеал. Той се скри зад гардовете от НСО. Към него полeтя руско знаме. Желязков говори, а хората крещяха: „Оставка, боклуци, продажници“.

Президентът Румен Радев беше посрещнат с ръкопляскания и одобрителни викове. Той заяви, че е горд да види толкова много родолюбиви българи на Шипка и благодари на множеството, че са опазили 3 март като национален празник.

Хиляди хора се събраха днес на националния празник 3 март на историческия връх Шипка и района около него, за да отдадат почит на загиналите за свободата на България. Там хиляди освиркаха венците от името на Пеевски и Денков. Днес на Шипка не беше спокойно.

В Пловдив, на Бунарджика пък множеството освирка военният министър Тодор Тагарев. Във втория по големина град освирквания имаше и за ПП, когато беше поднясан техния венец. Много хора се качиха до Альоша.

сн. БНР Стара Загора