НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Недоволни от мерките в Хасково: Няма политика в протеста ни

Ресторантьори, хотелиери и представители на други браншове протестираха в центъра на Хасково този следобед срещу новите противоепидемични мерки, които са в сила от днес. Недоволните казват, че в действията им няма политика. Попитахме организаторите, защо, когато ГЕРБ бе на власт и бяха въведени подобни мерки, те обявиха протест, но не излязоха на протест, а сега, когато властта е друга, го правят.  „Не мисля, че мерките са същите сега и когато бяха обявени от ГЕРБ. Няма политика и няма да има“, каза Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров. Павлин Петров, съпредседател на Българска асоциация на заведенията обясни: „Искам тези хора, които задават тези въпроси да дойдат и да обяснят на всички тези служители, те на 7 октомври откъде ще си получат заплатите“. А въпросът, защо по времето на ГЕРБ бяха обявили протест, но се отказаха не получи конкретен отговор.

Иначе около 200 души протестираха пред сградата на РЗИ Хасково. Недоволните освиркаха здравният министър Стойчо Кацаров, запалиха маски, а след това шестваха по Главната улица на областния център. Протестиращите бяха от цялата Хасковска област, от Стара Загора и Кърджали.

Хората искат работа. Искат свобода. Искат всеки да прави избор дали да се ваксинира и дали да ходи на заведение. Организаторите твърдят, че с новите мерки се съсипвал бизнес, изграждан през последните 30 г.