НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Не са тествани полицаи в Хасковско за COVID-19, няма заразени лекари

Все още няма тествани полицаи за коронавирус, но и няма служители на МВР в Хасковска област, които да имат оплаквания. Това отговори на въпрос на Taran.news днес директорът на полицията Ангел Цанков.

Шефката на Спешната помощ д-р Петя Радева информира, че няма заразени лекари.

Иначе от областния кризисен щаб информираха, че състянието на брата и сестрата, които са приети в болницата и са дали положителна проба, е добро. Според д-р Георги Гелов оплакванията им са отминали.

По-тревожно е състоянието на техния баща, който е болен от COVID-19 и има съпътстващи заболявания. Вчера докторите са обсъждали дали да бъде интубиран. Дежурните лекари са докладвали на д-р Гелов, че пациентът снощи е имал отхрачвания, което е добре, коментира медикът.

Д-р Соня Димитрова обясни, че със семейството се работи от неделя и че днес предстои вземането на проби и на останалите членове на фамилията.

Кметът на Хасково Станислав Дечев съобщи, че все още има нарушители на забраната, както и че продължава монтирането на допълнителното видеонаблюдение. От полицията информираха, че към този момент са съставани 528 предупредителни протоколи и 134 акта за нарушения на забраните. Първите 4 акта в Хасковска област за разходка в парковете бяха написани в областния център.

Градоначалникът заяви, че от днес доброволци раздават маски на възрастните хора, които си получават пенсиите.

От прокуратурата информираха, че са образувани още 6 разследвания в Хасково за нарушаване на карантината. Към днешна дата под задължителна домашна карантина са над 2 300 души.

Репортаж за състоянието на пациентите с коронавирус в хасковската болница и изказването на кмета Станислав Дечев може да чуете в секцията ни Аудио новини

снимки: община Хасково