Новини

Обвинена в измама от Узунджово, остава в ареста

Съдът в Хасково не промени мярката за неотклонение на 48-годишна жена, обвинена, че е измамила свиленградчанка с 506 914 лв. Лили Божинова остава в ареста, въпреки че пред окръжните магистрати е заявила, че е с влошено здраве.

Задържаната обещавала на пострадалата жена, че може да посредничи при закупуването на атрактивни земеделски земи в района на община Свиленград. Първоначално твърдяла, че ще ги вписва на нейно име, а след това ще ги прехвърля на пострадалата. Така Божинова получила по банковите си сметки различни парични суми от пострадалата или общо 506 914 лева, но не е закупувала с тях земеделски площи. Опарената е подала сигнал в полицията и е образувано досъдебно производство.

Лили Божинова, от хасковското село Узунджово, е била осъждана за измами. За разследването е уведомена Комисията за противодействия на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Съдът в Хасково смята, че няма доказателства за влошено здравословно състояние, а ако се установи това, то може и в ареста да й бъде назначено лечение.

Определението от днес е окончателно. По-рано и съдът в Свиленград не е променил мярката за неотклонение, която е – задържане под стража.