НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Отрязаха проект на хор „Орфей“, финансират Алианс-а за сътрудничество и развитие

10 младежки проекта ще бъдат финансирани от бюджета на община Хасково. Два проекта не са одобрени. Финансиране няма до получи хор „Орфей“, съобщиха от кметството. На условията не отговаря и проекта на Надежда Атанасова.

От предоставената справка от общината финансиране от максималните 5 000 лв., ще получи Сдружение „Алианс за регионално сътрудничество и развитие“, в което според в. Капитал е работил областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев. А според bg-voice.com, НПО-то се свързва с него и бившия зам.-кмет на Хасково Евгени Консулов. Сега там работи другият бивш зам.-кмет на Хасково Милена Трендафилова.

Сред финансираните проекти са такива за закупуване на костюми за танцови ансамбли и провеждане на младежки фестивал „Живопис“, провеждане на Форум театър за младежи, клуб по „Аийкидо“ получава финансиране за закупуване на на ударопоглъщащи модули.
На една част от проектите е намалено финансиането, което са поискали. Например, проектът на Яна Делчева е намален, защото е вписала разходи за пътни, а те не се одобряват според изискванията.

В бюджета за младежки дейности са отделени общо 50 000 лв. Десетте одобрени досега ще изхарчат малко над 43 000 лв., уточниха от общината. Кметът Добри Беливанов вече е подписал решението на комисията, разгледала проектите.