Коментари

Петър Волгин показа мястото на Пеевски

Делян Пеевски вчера си позволил да се намесва в политиката на националното радио. Лидерът на ДПС се възмутил, че Волгин кани за събеседник Елеонора Митроханова, посланик на Русия в България. Естествено, че всички медии си мълчат и се опитват да ни натрапят, че това е нещо нормално. Нито една от големите телевизии, нито един от големите сайтове или вестници не говорят вчера и днес за свобода на словото. На тях не им прави впечатление, че лидер на една партия се опитва да размаха пръст на БНР и да диктува дневния ред там. Така не може. И журналистът на БНР Петър Волгин, който апропо е с един от най-високите рейтинги си позволи да покаже мястото на Делян Пеевски. Ето какъв коментар написа Волгин във Фейсбук:  

„Разбирам, че г-н Делян Пеевски, както и укранското посолство били силно възмутени по повод гостуването на г-жа Елеонора Митрофанова в нашето предаване „Политически НЕкоректно“. Сега съвсем накратко ще обясня, защо претенциите и на двете посочени страни са лишени от всякаква логика.

Преди няколко седмици изпратихме официална покана до украинската посланичка Олеся Илашчук да гостува в нашето предаване. При това бяхме така добри да не посочваме конкретна дата, понеже знаем, че тя е изключително заета. Предложихме сама да си избере ден, в който да гостува. Е, вместо от украинското посолство да се понапънат, за да стане това гостуване, те сега се възмущават. Разбирам да се възмущават, че не са поканени. Точно обратното е. С всички възможни салтанати е поканена г-жа Илашчук. А поканата още важи. Чакаме с нетърпение г-жа Илашчук да ни гостува.

А сега за господин Пеевски. Струва ми се, че общувайки постоянно с господата Христо Иванов, Кирил Петков и Бойко Борисов, той доста се е объркал. Понеже тези господа явно изпълняват всичките му капризи, сега е решил, че всички български граждани трябва да правят същото. Ами не, г-н Пеевски, много, ама много силно бъркате. ПП, ДБ и ГЕРБ може да са ви бащиния, може да ви следват като кученца с подвити опашки, но БНР със сигурност не влиза в това стадо. Нито депутат, нито министър, нито премиер може да разпорежда на Националното радио какво да излъчва и какво не. За това какво ще се излъчва по радиото решават работещите в него.

И накрая съвсем приятелски съвет Ви давам, г-н Пеевски. Можете да продължавате да се гаврите колкото си искате с вашите коалиционни партньори. Но не правете повече грешката да се опитвате да се правите на началник в Радиото. Всеки, който е поел по този път, после горко се е каял за действията си“.