Новини

„Петя и вълкът“ за децата на Хасково днес

От Младежки център Хасково са подготвили спектакъла „Петя и вълкът“ за днес в Международния ден на детето. Спектакълът, който е част от „Културните инициативи“ на община Хасково започва на 1 юни в 17, 30ч. в залата на Младежки център Хасково.

„Петя и вълкът“ е класическа детска балетна миниатюра по едноименната симфонична приказка на Сергей Прокофиев. Постановката е на Мая Габровска, изпълнители са танцьорите от Балетна школа „Алегро“.

И още на 1 юни – Деня на детето, точно в 11,30 на пл. „Свобода“ любимите на всички Янко и Сиса Ви очакват с безброй изненади, музика, усмивки, танци, смешки и балони да празнуваме заедно!

В Димитровград на пешеходната алея на бул.“България“ ще бъдат разположени работилнички, за да могат малчуганите да творят и се забавляват. Ще има къщи за сладолед и балони, ще има работилница за хавайски гердани, по-големите ще могат да се упражняват в точност на дартс, а за най-малките е предвидена забавна интерактивна „Весела пътечка“.

Кметът на Хасково честити Деня на детето – 1 юни със стихове на Дамян Дамянов. В личния си профил в социалната мрежа Станислав Дечев избра да цитира част от стихотворението „Детството“ на обичания български лирик.

„Честит празник, мили деца! Бъдете здрави, щастливи и жизнерадостни!
Детството е един вълшебен свят, описан прекрасно от ненадминатия Дамян Дамянов:
„Аз не съм се наиграл,
аз не съм се нажадувал
ни на радост, ни на жал.
Още пътят ми е дълъг…
Още вятърът крилат
с мен, със слънцето пътува.
Още моя детски свят
срещам аз на всеки ъгъл.
Чакай, мое детство! Спри!
Не, не спирай, продължи!
Но защо едни игри
с други ти смени, кажи?
Нищо! Колкото и те
да са тъжни в радостта,
с тях аз цял живот дете
ще остана на света.“