Новини

„Подай ръка на нашите деца“ продължава в Хасково

Община Хасково продължава изпълнението на проект BG05M9OP001-2.019-0001-C01 „Подай ръка на нашите деца“, който е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, съфинансиран от Европейски съюз чрез Европейски социален фонд, приоритетна ос 2 “Намаляване на  бедността и насърчаване на социалното включване”, процедура “Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите” – ЕТАП 2 – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“ – КОМПОНЕНТ 1.

До 31.12.2022г. целевите групи са: Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства – деца с увреждания от 3 до 18 годишна възраст, а заПреходно жилище са деца от 15 — 18 годишна възраст или до завършване  на образованието си, но не повече от 20 годишна възраст, за които към момента няма възможност да бъдат реинтегрирани или да се отглеждат в семейна среда.

logo-obshtina-simvoli
лого на община хасково

Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства продължава да предоставя необходимата на децата професионална подкрепа в комбинация с обучителни, игрови, рехабилитационни и терапевтични дейности. Услугата се предоставя на адрес: гр. Хасково, ул.“Цар Страшимир“ №39.

В Преходното жилище има настанени 8 деца, с които се работи в посока стимулиране да развиват личните си умения и навици, да се чувстват сигурни и готови за предприемане на следваща стъпка към интеграция в общността за самостоятелен и независим живот. Услугата се предоставя на адрес: гр. Хасково, ул.“Градинска“ №26.