НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полицаи стреляха по дрогиран мъж в Симеоновград

В участъка в Симеоновград е задържан 24-годишен от града. Той е шофирал „Сеат“ по улица „Съединение“, където е спрян за проверка от униформени служители. След спирането му и уведомяването му, че ще бъде проверен направил опит да се качи и запали колата с цел да потегли и да осуети контрола.

Неуспехът му е довел до бягство, при което е предупреден да спре и да изпълни разпорежданията. Едва когато е възпроизведен предупредителен изстрел във въздуха младият мъж е спрял и е задържан. Тест с техническо средство отчело употреба на метаамфетамин.

От полицията съобщават за още един подобен случай. Той е в Хасково. За осуетяване на полицейска проверка е задържан собственик на нерегистриран скутер. Тази сутрин в 1,50 часа на булевард „Освобождение“ в Хасково, автопатрул е подал сигнал за проверка на електрически скутер, на който са се возили двама. Те не са спрели и са продължили пътя си в посока центъра на областния град.

След като са навлезли в пешеходната зона, тръгнали пеша. Полицейските служители са установили 31-годишен, който заявил, че скутера е негов и са го задържали. Пред полицаите той признал, че приятелят му на 30г., управлявал скутера се е укрил.

Возилото е иззето с протокол.