НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Полицията в Хасково е с нов директор от днес

Полицията в Хасково е с нов директор от днес, научи Taran.news. Начело на вътрешното ведомство в областния център вече е софиянецът Чавдар Георгиев. Както съобщихме единствени през март той оглави БОП Хасково. А от днес е директор на полицията.

Досегашният полицейски шеф Любомир Николов вече е на новото си работно място в София. Той е назначен за постоянно като зам.-директор на ГДБОП.

При едно от последните си идвания в Хасково вътрешният министър Иван Демерджиев каза и пред журналисти, че Николов е в областния град до изборите. Според ченгета вчера той е съобщил, че в четвъртък ще има нов директор. Николов обаче не е посочил име. Затова и през вчерашният ден само сред антимафиотите се знаеше, че техният шеф ще оглави ОД на МВР Хасково. Всъщност, новината, че Чавдар Георгиев е новият директор научихме от приближени на вътрешния министър, които разказаха и подробности.

Според тях на министъра са били представени още няколко имена от Хасково, но той се е спрял на Георгиев. А че ще има рокада в ръководството на полицията ченгета споделиха още преди десетина дни.

От пресцентъра на ОД на МВР Хасково потвърдиха новината ни. И съобщиха, че новият директор е бил представен тази сутрин от заместник главният секретар на МВР главен комисар Станимир Станев.

Чавдар Георгиев е роден в София през 1975г. Завършил е Академията на МВР и Югозападния университет „Н.Рилски“ със специалност „Право“. Започнал е работа в МВР през 2000г. Заемал е различни длъжности и ръководни такива в ГДНП и ГДБОП. Владее английски, немски и руски език. Има множество награди. Преподавател е в Академията на МВР и в Националния институт по правосъдие.