НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Проверяват хасковски полицай, маскирал се като „Жокера“/ВИДЕО/

Служебна проверка започва в хасковската полиция на полицай от местното РПУ, съобщи за Taran.news директорът на областната дирекция на МВР Недан Хаджиев. Снощи сайтът trafficnews публикува видеоклип, на който двама полицаи с маска на антимафиоти, са се снимали пред хипермаркет в областния град. Използвани са и полицейски атрибути. Това се случва по време на дежурство.

По-късно единият от тях е добавил маската на „Жокера“. Това според първоначалната информация е Петър Накев.

Директорът Недан Хаджиев информира, че проверката ще бъде извършена от Дирекцията, а не от служители на РПУ Хасково. По думите му тя ще продължи един месец и ще върви по две направления – по Закона за МВР и по Етичния кодекс. Целта на служебната инспекция е да установи дали има превишаване на служебните задължения и дали изнесената информация от сайта отговаря на истината.

Taran.news научи от свои източници в държавното обвинение, че такава проверка е имало вече от прокуратурата. Освен това запознати казват, че клипът е правен преди повече от година. Ченгета обясниха днес, че двамата полицаи нямат право на маски каквито използват ГДБОП.

Според неофициална информация служителят Накев е бил проверяван и за други неща преди време. Отново снощи в интернет изтече още един видеоклип с него. Нашата проверка обаче установи, че той е правен преди повече от 10 години във Варна и тогава той не е бил в системата на МВР.

Петър Накев отказа да коментира случая с журналисти. В случай, че поиска да говори ще му предоставим думата, дори и това да е през пресцентъра на полицията.