БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Протестът отново е заглавие на световните медии

Агенция “Франс прес” пише, че близо 10 000 души са присъствали на вчерашните демонстрации в България. Протести срещу властта и главният прокурор имаше и в други градове на страната. Граждани излизат по улиците, за да изразят недоволството си срещу премиера Бойко Борисов, обвинен в корупция и връзки с олигархията, отбелязва световната агенция.

Independent написа: Хиляди искат оставката на правителството в Деня на независимостта на България. Предимно младите протестиращи заявяват, че искат истински действия спрямо ограничаване на корупцията, отбелзва изданието.

Euronews: България: Хиляди искат оставката на Борисов в Деня на независимостта. Протестиращите, които получават подкрепата и на около ⅓ от населението според последните социологически проучвания, искат предсрочни избори, вместо редовни, след изтичането на правителствения мандат през месец март догодина.

Le Figaro: България: Трима полицаи ранени по време на демонстрациите в София. И допълва: Във Велико Търново, където бе кулминацията на вчерашните чествания, по време на речта на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, се чуха възгласи “Оставка!”. 

България е най-бедната и най-корумпираната страна в ЕС, според “Трансперънси интернешънъл”.