НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Протест срещу Горското в Ивайловград, директорът плаши/АУДИО/

„Внимавайте какво пишете. Не ме вълнува този протест, така че няма да давам никакви интервюта“. С такива заплахи отговори директорът на Държавното горско стопанство в Ивайловград Лиляна Симеонова, която бе потърсена днес сутринта от нас, за да коментира недоволството под прозорците на ведомството й. /Разполагаме с аудио запис на думите й/.

Фирми, които работят с дървесина в района на стопанството днес недоволстваха от водената политика от Симеонова. Според тях са повикани фирми от Сливен, който сриват бизнеса на местните. Освен това протестиращите заявиха, че в Горското стопанство в Ивайловград се прави феодализация.

Недоволните съобщиха, че са пуснали сигнали в прокуратурата, завели са дела в съда и са информирали Народното събрание. Тодор Топалов е един от недоволстващите. Чуйте какво каза той:

От пресцентъра на предприятието отговориха, че ще изразят официална позиция и това ще стане до обяд. Въпреки уверията им до 14 часа такъв отговор от тях няма.

Такъв се появи едва към 16 часа. Не може да го публикуваме, защото прессъобщението отговаря само и единствено на един наш въпрос. Според това само една сливенска фирма оперирала в Ивайловград. Не публикуваме прессъобщението им, защото в него се описва кои били участниците, нещо което не сме питали. И няма нито ред затова дали има сигнали срещу тях в прокуратурата, дела в съда, в Народното събрание, дали е имало проверки, дали има феодализация.