БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Проф. В. Минеков: Защо БНТ прекъсва програмата за пресконференция на ГЕРБ

„В момента чакам да се появят дълговете на предприятия, чувам суми, които са главозамайващи – загуби, кредити. Може би ще има пари до края на месеца. След това трябва да спрем изцяло дейността на министерството – да спрем театри, опери, музеи. Всичко“. Това каза в предаването „Алтернативата“ министърът на културата проф. Велислав Минеков. По думите му има огромни загуби в министерството, които са почти с размера на годишния бюджет на ведомството.

Според него не става дума само за корупция, а и за разруха. Той даде и пример. Реставрацията на паметника на Цар Освободител е била извършена от случайни хора, а не от реставратори в списъка към Министерството на културата. 

В „Алтернативата“ Минеков информира още, че днес ще изпрати писмо до СЕМ затова, че в събота трите големи телевизии са прекъснали програмата си, за да излъчат пресконференция на двама души от ГЕРБ. С какво ГЕРБ са по-специални? По закон може да стане прекъсване на БНТ и БНР ако има земетресение. Смятате ли, че това е земетресение и нейния вожд можем да определим като бедствие?“, попита реторично министърът.