БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Рашков към Биков: Що се касае за мутренските времена, съжалявам само, че тогава не се справихме с вашия лидер

„Досегаем е главният прокурор у нас юридически. И както видяхме вчера – недосегаем е нашият главен прокурор фактически. Защото ВСС очевидно съмнявам се, че се състои от членове, както повелява Конституцията и Законът за съдебната власт, от представители с високи професионални и нравствени качества“.

Това каза в отговор на депутатски въпрос днес вътрешният министър Бойко Рашков. Той заедно с правосъдния министър Яняки Стоилов бяха изслушени в парламента за предсрочно прекратяване на мандата на Иван Гешев.

По време на изслушването стана ясно, че Рашков ще сезира определен прокурор за изнасянето на СРС от страна на Гешев.
Бойко Рашков подчерта, че материалите за сигнала за нарушения на Иван Гешев е събиран повече от година. Те са от различни професионални организации. По думите на Рашков главният прокурор неправомерно е разпространил факти, събрани със СРС, които по закон се използват само за нуждите на наказателното производство.

Тома Биков от ГЕРБ атакува Рашков за 90-те години, за мутренските времена, когато той не се е справил. Последва светкавичен отговор: „Бях избран за народен представител, седях тук и се държах много по-прилично. Що се касае за мутренските времена, съжалявам само за едно: че тогава не се справихме с вашия лидер. Но има време, от вас зависи, дайте ми тази възможност“.