БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Реакции след провала на ареста на Борисов

Мартин Карбовски:

Пускат Борисов. Вчера ви казах, че няма на какво да се радвате. Правителството на Кирил Петков е глупаво и шашмаджийско правителство. Просто арестуваха човек, на когото не предявяват обвинения. Те възкресиха Борисов с гламав ентусиазъм и порочна идея за цирк.

Оставка.

Кирил Петков се подигра на протеста, на хората от площадите, на промяната и надеждата тая страна да бъде различна от ББ епохата.

Кириле, ти си срам.

Явор Дачков:

Това беше пиар акция на Кирил и Асен. След провала е редно да подадат оставка, а това е един от многото поводи. Истината е, че България никога не е била управлявана от толкова некадърни и некомпетенти хора с амбиция за грабежи на дребно (изкупуване на зърно, батерии и т.н.) и най-вече – пълно подчинение на американския дневен ред.

Оставка!

Добра добавка от приятел: “Ще добавя само, че тези идиоти ще преговарят с  министъра на отбраната на САЩ…”

Методи Лалов:

Арестуването на хора, дори това да са омразните Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, без да са налице законовите основания за това, е истинско безобразие и политически кретенизъм.

Това приравнява държавата под управлението на сегашната коалиция с държавата под управлението на Борисов.

И не се извинявайте с Гешевата прокуратура, защото Рашков е напълно наясно, че искането за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража се прави именно от прокуратурата, поради което няма как да я заобиколи. Затова можеше предварително да има санкция на прокуратурата за задържането. Що се отнася до задържането по Закона за МВР, то нито е безусловно необходимо, нито е абсолютно задължително.

Бойко Рашков се провали с тази акция. Провали се като политик, провали се като вътрешен министър, провали се и като университетски преподавател (не зная как ще изпитва студентите, като сам се скъса на изпита по наказателен процес).

И вместо да постави началото на процеса по ангажиране на отговорността на Борисов, му изписа веждите.

Писна ми от хора, които си играят на политици и които проиграват и малкото шансове за обществена промяна и справедливост.

Петър Москов

„Съгласен съм, че ГЕРБ трябва да носят отговорност, но за погрешните политики, които са ни довели до дереджето, до което сме, защото голяма част от кризите, в които живеем сега, са заложени в политики, които ГЕРБ изпълняваше в годините. Ако имаш достатъчно доказателства за това, че председател на най-голямата и опозиционна партия в България е извършил закононарушение и трябва да носи отговорност – това не се прави така. Прави се аргументирано, убедително пред обществото и по цивилизован начин“

сн. Дневник