Новини

„Ритуално къпане“ в хасковската пожарна

С „ритуално къпане“ завърши кариерата на хасковския пожарникар Никола Назъров днес. В системата той е от 38 години, а днес навършва 60 години. На последното си дежурство той получи колие с емблема на пожарната, името и датата на пенсиониране.
Пожарникарите обясниха, че този ритуал при тях се прави от уважение с пожелания за здраве и късмет. Не се знае откога се прави в България. Сега след неговото пенсиониране предстои да бъде избран нов началник на Трета дежурна смяна.

Колеги на пенсионирания пожарникар разказаха случка, която помнят и до днес в Хасково. През 2017 г в пожарната в Хасково получават сигнал за горяща кола на ул. „Кърджалийска“. Натам тръгват огнеборци, но още преди да са пристигнали на мястото видяли, че пламналият автомобил върви по надолнището на улицата. Шофьорът напуснал возилото и забравил да дръпне ръчната спирачка. Тогава Никола Назъров взел решение с огнеборската кола да блъснат странично горящата като факла кола, за да се отклони и да са забие в метална ограда. Така бил предотвратен по-сериозен инцидент.