КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Журналист в Македония: Петков е тарикат, Радев е елементарен

Ново напрежение и обиди от Северна Македония по български адрес. Журналистът Зоран Иванов, който се смята за близък на премиера Зоран Заев, този път нарече българския министър-председател – тарикат, съобщава БГНЕС.

„Петков е отракан, но прозрачен. С тези комисии смята, че е тарикат, а ние тук пием петрол. Да не си е помислил някой да му приеме комисиите без те да бъдат прецизирани какво конкретно трябва да договорят. В тях задължително трябва да участват международни посредници. Без това условие балканският „харвардец” да продава на някой друг всичките си провинциални трикове за комисиите“, е заявил още Иванов.

А по адрес на президента Румен Радев, той е написал: „Румен Радев е същият като Додик /президент на Република Сръбска, който разрушава Босна и Херцеговина и отрича съществуването на геноцида в Сребреница, бел.ред./. Радев е елементарен, чете се като буквар“.

Зоран Иванов е журналистът, който нарече Екатерина Захариева кучка докато тя бе външен министър на България. Този път изказването на Иванов идва след като България обяви, че няма промяна в позицията си за вдигане на ветото срещу Северна Македония.

сн. faktor.bg