България

СФСМВР кани министър Терзийски на среща по време на протеста в неделя

Синдикалната федерация на служителите на МВР /СФСМВР/ е изпратила официално писмо до вътрешния министър Христо Терзийски, което е в отговор и реакция на водените от МВР преговори през последните дни. Те касаят главно искането на служителите за увеличение на заплатите с 30%.

В писмото си, с което Taran.news, полицаите канят министър Терзийски на 8 ноември, когато е обявен национален протест. Те предлагат срещата тогава да е от 13.30 ч в градинката пред храма „Св. Седмочисленици“ в София.

В писмото е посочено, че е редно той да се яви след като държи проблемите да се обсъдят в максимално широк и представителен кръг. Форматът е Съвет на социално партньорство.

Очаква се отговор от министъра дали ще приеме поканата за среща със служителите на повереното му ведомство и доскорошни негови колеги.

Досега в редица български градове се проведоха мирни демонстрации на полицаи и пожарникари. Те не приемат предложеното им увеличение да е с 15%.

Вчера от МВР съобщиха, че е имало среща на Терзийски с някои от синдикатите. До този момент обаче той не се е срещнал с най-големия полицейски синдикат – СФСМВР.

снимка: архив