НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Съден и със запорирана сметка иска да е съветник от „Спаси Хасково“

Кандидат за общински съветник от т.нар формация „Спаси Хасково“ е бил със запорирана сметка заради осъждане по частно наказателно дело. Претендентът за местния парламент е бил съден за обида и клевета, а след това е опитвал да избегне плащането, защото е загубил делото. Освен това се окава, че този кандидат не е плащал данъци.

Днес стана ясно, че още една новина, която лансирахме преди дни се оказа вярна на 100%. И тя е, че заради некадърност и незнание хората от тази група са използвали партия на Мария Капон, за да участват в изборите на 29 октомври. Както е известно човекът на Мария Капон и Мая Манолова в Хасково е Минко Ангелов. А в листата е бившият зам.-областен управител – Мартин Узунов, който си е протеже на Минко Ангелов, чието име бе замесено в редица скандали. А непотвърдена информация сочи, че в началото на месеца е имало неофициална среща между президента и него. И на тази среща Радев се е разграничил доста сериозно от Ангелов.

Иначе от групата са използвали днешния ден, за да подадат документи в ОИК Хасково, но това е станало почти скрито, те не са изпратили официална предварителна информация. А това е направено с една единствена цел – да не им се задават въпроси. Сега отново от сдружението ще им се наложи да обясняват, защо си смениха името. Още по-трудно ще им е да го обяснят на онези, които са искали да гласуват за тях.

Социологическо проучване към момента показва, че дори и да правят платена кампания ще съберат не повече от 1 000 гласа в Хасково.  От Taran.news пък ще публикуваме, кой какви частни интереси има, за да влезе в общинската власт.