Спорт

Татяна Воложанина спира с активния спорт

Татяна Воложанина прекратява спортната си кариера, но не приключва с художествената гимнастика, обяви тя в социалните мрежи.

„Прекратявам спортната си кариера, но не напускам гимнастиката. 15 години тренирах с най-добрите треньори. Пътят ми като гимнастичка започна в Сибир, в град Иркутск, в клуб Динамо. Оттам започна любовта ми към гимнастиката.  Когато бях на 7 години се преместихме в град Дмитров в Московска област, където тренирах при една от най-добрите треньорки Людмила Владимировна Попова. Именно тя възпита в мен чистотата на изпълнение на всеки елемент. Но най-интересният път минах в българския национален отбор. Благодаря на тази страна, че ми се довери да защитавам честта й на международни състезания. Благодаря на Българската федерация по художествена гимнастика за възможността да разкрия таланта си.

Това беше един невероятен етап в живота ми. Сега започвам нов, интересен и професионален етап като треньор. Готова съм да предам своите знания и умения. Имам много планове и не казвам довиждане“, беше съобщението на Татяна Воложанина във Фейсбук“, написа тя.