НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хаос и навалица за евтино олио в Хасково, в Бургас почина мъж

Хаос, навалица, опашка, блъсканица. Такава бе ситуацията тази сутрин в един от хипермаркетите в Хасково. А причината за напрегнатата ситуация стана обявената промоция за литър олио. Бутилката се продаваше на 2.99 лв, което е с близо 2 лева по-евтино отколкото в магазините.

Мнозина останаха недоволни, защото количеството, което бе изкарано от хранителната верига не достигна. Наложи се опашката да се охранява от полиция. И в Димитровград ситуацията беше същата. В Бургас пък възрастен мъж почина, докато чакаше да закупи няколко бутилки. В Шумен и Русе пък клиенти стигнаха до бой заради олиото. Така е било в цялата страна днес сутринта.

Хората не повярваха отново на властта, че в държавата има достатъчно количество растителна мазнина и не е необходимо да се презапасяват. И макар държавата да предприе мерки, и макар че обяви, че високата цена, е спекулативна, в магазините цената не пада. Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви, че ще се приложат крути мерки, за продавачите, които спекулират. Но заплахите не дават резултат.

Хората в Хасково и Димитровград обясниха, че от веригата са изнесли съвсем малко количество от евтиното олио, което допълнително е нагнетило ситуацията. След близо час и във въпросната хранителна верига цената бе 5 лв.

Освен олиото вече поскъпна и брашното, и месото, и зеленчуците.

водеща снимка: БНР