Новини

Хасковски депутати обсъдиха проблемите на Свиленград

Част от хасковските депутати и областният управител обсъждаха на работна среща проблемите на Свиленград с кмета на общината.

Разбитият път към село Маточина, който се използва и от хората, и от МВР, е бил разискван. Оказва се, че тези, които използват този път пропътуват 32 км за час.

Областният управител Катя Панева е подала доклад за нуждаещите от рехабилитация и реконструкция пътища на територията на област Хасково до министъра на регионалното развитие и благоустройството.  

По водопроводите в общината водата е с манган, са заявили от кметството. От общинска администрация се надяват да не се появи проблем със сключените договори със строителните фирми за ремонтите в централна градска част и други части на Свиленград. Инфлацията през последните месеци е голяма. Надявам се това да не стане причина за прекратяване на договорите със строителните фирми и нереализирането на планираните ремонти поради недостиг на средства, е обяснил кметът на Свиленград.

На срещата народните избранници са обещали да съдействат. На работната среща са били депутати от „Продължаваме промяната“, БСП, ГЕРБ, ДПС.

сн. областна администрация Хасково