Спорт

Хр. Стоичков вече не е акционер в ЦСКА София

Легендата на българския футбол Христо Стоичков вече не е акционер ЦСКА София, стана ясно от вписаните на 2 март тази година промени в Търговския регистър, предаде БГНЕС.

Досега собственикът на „армейците“ Гриша Ганчев притежаваше 76,2% от акциите на клуба, докато носителят на „Златната топка“ – 20%. Останалите проценти бяха разпределени между други 38 физически лица.

Фирмата „Спорт Инвестмънт“ е вече едноличен собственик. Тя на свой ред е собственост на „Фонд спорт“ и „Литекс“ АД. Двете компании държат по 50% от акциите. Първата фирма е притежание на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

Първоначално от „Българска армия“ съобщиха, че разпределението ще е малко по-различно. По 40% за „Фонд Спорт“ и „Литекс“ АД, а останалите 20% ще останат в притежание на Стоичков. Това все още не е изключено да стане, ако двете фирми прехвърлят по 10% от дяловете си на Ицо.

Според Търговския регистър новият съвет на директорите в ЦСКА София е в състав Искра Григорова, Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Васил Каназирев./БНР/