БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Цинично: Министър Петков откри празна бутилка-уред в пресъхнал язовир, „ремонтиран за ад 2 млн лв

Нова порция за безрабзборно пилеене на пари оповести днес министърът на икономиката Кирил Петков. Резултатите от проверката на Държавната консолидационна компания (ДКК) бяха обявени днес.

Периодът, в който министър Петков твърди, че са се харчили безразборно държавни пари е третото правителство на ГЕРБ. През 2018 г. от държавния бюджет са отпуснати 500 млн. лв. за ремонт на язовири. Поради липса на капацитет обаче някои от ремонтите са превъзложени на частни подизпълнители. Така три години по-късно, след сключени над 200 договора и похарчени 631 млн. лв. А резултатите са плачевни – ремонтирани са едва 10, 51 са прекратени след допълнително обследване и 120 открити строителни площадки:

Във видеото е показано, че министър Петков е инспектирал язовир „Пазар дере“ край Ловеч. Там след като са били похарчени 2 млн. лв. в ролята на съоръжение, според министър Петков, е влязла и пластмасова бутилка от безаколкохолна напитка:

„Единственото, което този язовир за 2 350 000 лв. е успял да запази, е тази локва. Виждаме, че има и съоръжение, което измерва дълбочината на локвата. Забелязваме едно съоръжение с бутилка Coca-Cola кола на него, което е свързано електрически. Не знам, дали като технология, бутилката е най-добрият начин за този тип съоръжения, но очевадно е за мен, че когато държавата похарчи 2 300 000 лв. се надявам съоръженията да изглеждат по-добре от това“, допълни Петков.

От ДКК обясняват, че цените за ремонта са бутикови.