Спорт

ЦСКА победи в Стара Загора

ЦСКА 1948 победи с 2:0 Берое в Стара Загора и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на България. Евгений Сердюк и Александър Колев вкараха двата гола през второто полувреме. „Червените“ от София имаха тотално превъзходство в срещата и преднината им можеше да бъде много по-голяма.

Гостите от София откриха резултата в 54-ата минута, благодарение на украинския нападател Сердюк, за когото това е четвърти гол за ЦСКА 1948. Джонатан центрира от дясно, топката премина над куп играчи в центъра на наказателното поле, удари се в скачащите зад тях Георги Русев и Спас Георгиев от домакините, за да се върне към Сердюк. Таранът не се колеба и от 7-8 метра се разписа.

В 65-ата минута домакините можеха да изравнят, след като резервата Митко Митков проби от ляво и центрира, но Калоян Кръстев не улучи топката. Но гостите от София продължиха да бъдат по-активни и най-напред резервата Александър Колев пропусна от идентична ситуация като тази на домакините.

В 77-ата минута гостите от София на два пъти удариха гредите. Най-напред Радослав Кирилов проби и върна към резервата Охене, който се беше включил. Мощният удар на ганаеца се отби в страничната греда, след което топката се върна на терена и попадна в Колев. Нападателят също стреля, но отново гредата беше помощник на статичния в тази ситуация Караджов. Алекс Колев се размина с още едно попадение в 84-ата минута, след като получи центриране от ъглов удар от Радослав Кирилов. Топката обаче мина до гредата в аут.

Крайното 2:0 оформи Александър Колев, който излезе от ляво на добра позиция, напредна и с техничен удар по земята преодоля вратаря Караджов./БНР/