НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Ченгета от „Кобра“ арестуваха хасковлия за убийство в Атина

Маскирани полицаи от отряда „Кобра“ на МВР, антимафиоти и ченгета от Хасково арестуваха 33-годишен мъж от областния град, който е издирван от властите в Атина. Той е търсен заради убийство на бизнесмена Янис Макрис.

Убийството бе извършено на 31 октомври 2018 г в квартал на Атина. Бизнесменът е разстрелян в автомобила си черен „Смарт“ малко след като излязъл от дома си. Австралийските власти са разследвали дейността на 46-годишния бизнесмен, който се свързва с трафик на дрога за 13 милиона долара, както и с опит за убийство на престъпен бос в Сидни. През април зад решетките за убийството бе задържан хасковлията Серафим Райчев.

В петък при полицейската операция в Хасково е арестуван неговия брат – Милен Райчев, който гравитирал около хора от криминалния контингент. Доказателства за престъпление от негова страна няма. Акцията по задържането е станала в центъра на Хасково, научи Taran.news. По думите на директора на полицията Ангел Цанков залавянето е преминало без усложнение в жилище на родителите му.

Зам.-окръжният прокурор Делчо Лавчев пък съобщи, че в документите от Атина е записано, че Милен Райчев се търси като съизвършител на убийството.

Окръжен съд Хасково гледа поисканата мярка за неотклонение от прокуратурата.