КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Честта на един политолог…

Дежурната социоложка, политоложка, анализаторка Антоанета Христова днес се появи по телевизията. Не че сме очаквали нещо друго, не че сме имали надежда, че няма да се изходи по темата за недоволството. Протестът е готвен много отдавна, рече тя. И сигурно хвърли аудиторията в оркестъра. Тя, дежурната ораторка пак не е в час и пак не е разбрала, че недоволството се роди спонтанно. И взе да бляботи едни дето не са за разправяне. Ако е взела тлъст хонорар да говори така, е добре. Иди ми, дойде ми.

Ама колко трябва да си си плюл на суратя, че да не отчетеш главното, което казват хората е – Не искаме ГЕРБ, не искаме БСП, не искаме жълти, зелени, пембени. Искат да живеят в държавата си без корупция, без задкулисие, искат промяна.

Две седмици на недоволство и госпожата още не е вдянала, че по тази линия, която е подкарала, не може да раздели младите по площадите. Не се случва, не става.

Тя май е забравила една от най-силните реплики в най-българския роман – „Под Игото“ – „Лудите, младите – те да са живи!“

снимка: БНР