НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ЧСИ продава хотела на Тодор Бояджиев в Баните

Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан за 5 590 846,20 лв. с ДДС хотелски комплекс в хасковските Минерални бани. Обект на продажбата са поземлен имот, сграден фонд, както и оборудване и обзавеждане за хотелско-ресторантска дейност. Срокът за подаване на оферти е до 7 ноември 2022 г., а на 8 ноември в 10.00 ч. ще се обяви новият собственик, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Урегулираният поземлен имот е с площ от 4650 кв. м. и е с предназначение за балнеохотелски комплекс. В него е построен хотелски комплекс „България“ (бившият хотел „Топликус“) с разгърната застроена площ 4538.32 кв. м. и с разгърнат застроен обем от 12 707.30 куб. м. Обект на продажбата всички трайно прикрепени към сградите вещи и съоръжения и всички движими вещи, икономически и функционално свързани, осигуряващи функционирането му като хотелски комплекс.

В хотелската част има регистрирани 45 стаи с 82 легла, от които 8 единични, 23 двойни (12 от тях с допълнително легло), 8 фамилни стаи, 7 апартамента, 1 луксозен апартамент. Ресторантът с национална кухня е със 70 места на закрито и 50 места на открито, а класическият е с 90 места на закрито. Двата обекта са категоризирани с „три звезди“.

В комплекса има открит плувен басейн с минерална вода, външен дневен бар с 30 места, конферентна зала с 60 места и специализирано оборудване, игрална зала, спортен център с фитнес, сауна, басейни, спа център, като всички компоненти са в състояние на пълна пригодност и работно приложение с обслужване на клиенти към деня на описа.

Хотелският комплекс е собственост на „Ти Ви Би – тур“ ООД. Фирмата е регистрирана през 2008 г., а първият публикуван финансов отчет е от 2013 г. и според него тогава е реализиран оборот от 1 107 000 лв. Следващите четири години дружеството декларира спад на оборота между 1.6 и 17.22 процента. Снижаващия се тренд е прекъснат през 2018 г., когато дружеството вдига оборота с 4.07%. Следващата година отново регистрира спад, в почти същия размер, но за сметка на това отчита 13 000 лева печалба. Капиталът на фирмата е 5000 лева. Мажоритарен собственик на 73% е Тодор Бояджиев, 26% държи Милко Петров, 1% е на Дияна Бояджиева, която е и управител на фирмата.

Името на Тодор Бояджиев, който е кумец на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, излезе в публичното пространство през 2018 г. Тогава Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ влезе в Агенцията за бежанците и започна проверка на фирмите, които са строили оградата на държавната граница с Турция. Пубикации в пресата свързват въпросните дружества именно с Цветанов. Обект на проверка са „Ти Ви Би“ ООД на кумеца Тодор Бояджиев, пловдивският ЕТ „Металик-Иван Михайлов“ и старозагорското дружество „Инджов“ ЕООД на Христо Инджов./plovdiv24.bg/