КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Явор Дачков: Слави Трифонов е проект на ДПС

„Слави Трифонов е проект на ДПС, създаден в началото да подпомогне износената коалиция между Борисов и Обединените патриоти с участието на ДПС, всъщност истинската власт беше в ръцете на Борисов и на Пеевски от 2013 до 2021. Но сценарият се наруши, на изборите на 4-ти април Трифонов стана втори вместо трети. И се появи вариантът Борисов да бъде отстранен, а на негово място да бъде инсталиран като удобен партньор Трифонов“. Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков от сайта glasove.com. 

Според него е „имало нещо куцо в представянето на проектокабината на ИТН, а това е отблъснало партиите и ДПС е останала в изолация: 

„По замисъл този кабинет беше направен така, че задкулисните играчи да спечелят и да мине кабинетът, и да не мине… Трябва винаги да се запитваме откъде идва властта. Властта в България идва от ДПС от 20 години насам и Американското посолство, което води местния елит“. 

Омразата към ГЕРБ не може да се поддържа непрекъснато, това се износва. Служебното правителство дори прекали. ГЕРБ си остава солидна политическа сила, с която ще трябва да се работи“.

По думите на журналиста президентът участва в опит за сглобка на конструкт – Радев – ДПС – Американското посолство – Слави Трифонов: 

„След така развилите се ситуации големите играчи ще се отдръпнат и ще оставят да управлява служебният кабинет. Ще има президентски избори през октомври. Тогава ще е много по-сложно за президента да вади всички кестени от огъня. Служебното правителство ще започне да губи подкрепа. И този дизайн може да претърпи много различен облик. Ако Слави Трифонов не получи подкрепа и се отиде на предсрочни избори, голяма е вероятността това да се случи, и те да се проведат с президентските, цялата отговорност ще остане при служебния кабинет и при президента Радев, а това няма да е в полза на Румен Радев“./БНР/

Заглавието е на Taran.news  сн. БНР