България

Изведоха Дариткова и Нинова от БНТ с полиция

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на социалистите Корнелия Нинова бяха изведени от БНТ снощи с полиция. Двете останаха близо 2 часа блокирани след гостуването им в „Панорама“. Протестиращи окупираха обществената телевизия и не допуснаха двете да си тръгнат. Наложи се полицията да прави кордони и да избута недоволните, за да изведе политиците.

Първоначално се създаде впечатлението, че Дариткова е качена в автомобил, но демонстрантите обърнаха кошове за боклук пред колата. Бяха изпратени допълнително полицаи с щитове и се наложи Дариткова да бъде прекарана през двор на близки кооперации. Хората бяха ядосани, че тя се скри от тях. „От какво ви е страх“, „Много ви е страх“, бяха виковете на протестиращите към Дариткова.

Корнелия Нинова също бе изведена от полицията, но пеша. Хората я пропуснаха без проблем. Младо момиче обаче успя да напръска лидерът на БСП с вода. Корнелия Нинова остана очудена, че подкрепя протестиращите, а те я призовават за оставка. Тя си тръгна с такси.

Полицаите пък получиха освирквания и викове: „Пазите претъпници“, „Защо ги пазите“.

снимка: mediapool