КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Грамофон свири, майка плаче в хасковската екоинспекция

Хасковската екоинспекция продължава да се върти в омагьосан кръг заради пожара, който избухна в автоморга през почивните дни. Далеч не обаче заради това, че служителите се препънаха при първия си опит в понеделник да направят проверка на фирмата. А защото демонстрират нещо друго.

След пламъците РИОСВ съобщи, че техният експерт „не е извършил замерване на качеството на въздуха непосредствено след инцидента, защото огънят е бил потушен“.

В ново прессъобщение ни уведомяват, че стационарният им пункт за следене на атмосферния въздух след пожара е показал, че няма замърсяване. Тази информация се появи след нашия материал, в който директно посочихме, че РИОСВ Хасково не става за нищо.

Не се заяждам.

Но питам – кога казахте истината? Онзи ден, като рекохте, че не сте направили замерване или вчера, като твърдите, че сме дишали кристално чист въздух.

Кога излъгахте? Защото двете неща не могат да бъдат едновременно верни и са взаимоизключващи се.

Явно екоинспекцията прави гражданите на Хасково малоумни. Явно е, че в РИОСВ нещо куца. А също така е явно, че там нещата са като в поговорката – Грамофон свири, майка плаче.