Новини

Благотворителна инициатива за малкия Георги в центъра на Хасково

Благотворителните инициативи в помощ на малкия Георги Цонев от Хасково продължават. Малчуганът страда от детска церебрална парализа и епилепсия. Досега в областния град се проведоха няколко благотворителни акции, но парите, с които детето трябва да се лекува в Истанбул не достигат.

На пл. „Атлантически“, до старата Часовникова кула се провежда благотворителен базар. Там всеки може да си закупи нещо без да има фиксирана цена. Също там всеки може да остави книга, играчка, а някой друг да го купи, обясни майката на Георги.

По думите й в сметката на детето има около 40 000 лв., които са недостатъчни за лечението. Освен това след Нова година семейството трябва да пътува до Германия, за да му се направи специфично изследване, защото лекарите имат съмнения за генетично заболяване, обясни още майката. Тя блягодари на всички, които до този момент вече са помогнали на сина й.

В навечерието на Коледа майката уточни още за Taran.news, че медиците в турския мегаполис дават гаранция, че Георги ще бъде излекуван. От община Хасково пък са предоставили безплатно теренът, на който се провежда базара в помощ на Георги.

Дарения може да се направи и по банков път:

Банкова сметка:

IBAN BG54FINV91501317483321
BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА
ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ

PAY PAL: CONEVA_ELENA@ABV.BG