Коментари

България е православна и не е арменски анклав. Точка

Датата за изборите вече е ясна. Остават обаче други неща, големи, които не са изяснени. Много са. Но едно нещо силно се набива на око. Аз лично така и не разбрах, какво искаше да каже Тома Биков от ГЕРБ като заяви, че тази дата съвпада с католическия и арменския Великден. В България сме православни, а не католици и не сме арменски анклав. Май само той си се разбра. А може днес дежурните социолози, политолози, коментатори да ни обяснят, защото те ще са по всички телевизии.

Защо му трябва на Тома Биков да се изказва по въпроси, които не разбира… А ако иска заради католическия или арменския Великден, той може и да не гласува. А ако беше загрижен за българите в чужбина как ще гласуват, да беше проверил, че те ще почиват в този ден и ще могат да упражнят избирателното си право. А ако имаше предвид малкото католици в България, то да не би западните държави да се съобразяват с православните, които имат право на глас при тях, когато си насрочват изборите?

Няма значение дали ще гласуваме на 4 април, на 28 март или на еди коя си дата. Ама никакво. Която и да е датата винаги ще има някакви съображения „за“ и „против“. По-значимото е, че ще ходим на избори без онези 240 тикви в парламента да променят нещо преди това. Без да се съобразят с гласа на народа. Така че мантрата, „Глас народен — глас божи“, пак отива в коша.