БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

„Български пощи“ се връщат в нормален работен режим

От днес „Български пощи“ възобновяват изплащането на неизплатените експресни вътрешни парични преводи, приети след 21 март 2022 г., както и изплащането на неизплатените обикновени вътрешни парични преводи. Това съобщават на официалната си страница от дружеството.

„Наличната техника е изправна. Всички каси работят изправно, без проблеми. Вече приемаме и работим, можем да изпращаме международни парични преводи, както и парични преводи за страната“, увери пред БНР началникът на централната поща в Сливен Красимира Панайотова.

Панайотова декларира готовност за изплащане и на пенсиите.

„След срива в системите ни се получи натоварване и чакане пред пощенските станции. Въпреки всичко успяхме да изплатим пенсиите успешно, без напрежение.“

В един от пощенските клонове в метрото в София ситуацията днес е нормална. Клонът предлага всички пощенски услуги, без изплащане на пенсии.

„Офисите в метростанции не извършват тази услуга, тъй като самият статут на обекта е такъв – не позволява струпване на хора“, поясни Росица Петкова, дългогодишен служител на „Български пощи“.

„Абсолютно всички услуги са възстановени“, посочи Петкова.

Възстановяването е станало поетапно – първо са било активирано изпращането на пратки вътре в страната, а след това са били активирани и плащанията на битови сметки и местни данъци и такси. От миналия петък е възобновено и изплащането на международни парични преводи./БНР/