Новини

В Димитровград приемат предложения за наградата „Пеньо Пенев“

До 20 февруари може да бъдат подадени предложения за носител на Национална литературна награда „Пеньо Пенев“ 2024 г. съобщиха от община Димитровград. Аргументираните предложения за наградата се подават писмено в рамките на 2 машинописни страници в деловодството на общината. Не се приемат предложения, постъпили по и-мейл, уточняват от кметството.

Предложения за носител на наградата се правят от кмета на Община Димитровград, председателят на Общински съвет Димитровград, обществени организации и творчески формирования, инициативни граждански комитети със състав не по-малко от 30 души, формирани чрез съответна подписка, неправителствени организации и сдружения, работещи в областта на културата, културни институции. Това не може да става от самите кандидати.

В крайна сметка комисия от 7 души ще определи носителят на приза. Наградата се присъжда еднократно на български творци за високи творчески постижения и принос в развитието на българската поезия на две години в рамките на Дните на поезията „Пеньо Пенев“.

Наградата се връчва от кмета на официална церемония по време на Дните на поезията – от 27 април до 7 май 2024 г. Носители вече са били Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Любомир Левчев, Ивайло Балабанов, Валери Петров и много други.