КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Генерале, хайде да свалим маските

Генерале, продължавате да твърдите, макар и не толкова твърдо, че епидемичната обстановка в България се усложнява. Не чувам да Ви се задава един много важен въпрос – Ако това е така, защо задължителните маски не ни предпазват. Вярно, че ту ни задължавахте, ту ни освобождавахте с маските, но сега няма мърдане, а пък нещо сметките друго показват. Но инквизицията продължава и расте броят на заразените.

Второ, днес за първи път казахте, че България е стигнала пик на болестта в началото на месеца. Това вече го знаем от американския Институт за здравни показатели /Institute for Health Metrics and Evalution/. Защо досега не казвахте, кое число се смята за пик. Чакахте вчера премиерът да каже, че не се е сбъднала прогнозата за заболеваемостта ли? Всъщност, ще бъдете прав, ако кажете, че не ви е зададен този въпрос. То голяма част от питанията са плява.

И още нещо, което признавам си мен ме обърка. Със сигурност и много хора в страната. Как така хем говорим за махане на извънредното положение, хем мерките ще останат. Днес колегата Ви Ангел Кунчев каза така. Двете неща си противоречат. Но никой не Ви пита, нали? Надпреварваме се да съобщим дали болните са 1 000, 2 000. Сякаш това е най-важното в случая…

Генерале, хайде да свалим маските.