НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Гр. Караджов: Цените на хляба, горивата, пенсиите, безработицата се задълбочиха, ще работя за разрешаването им

Водачът на листата на ИТН в Хасково Гроздан Караджов, Силвия Бакърджиева, Силви Кирилов и симпатизанти на ИТН  посетиха земеделския пазар в Харманли и разговаряха със земеделски производители, търговци и граждани за регионалните проблеми и ежедневието на хората.

Местните производители споделиха за трудностите, с които ежедневно се сблъскват – липсата на помощ от страна на държавата към малките земеделски производители, трудната конкуренция с големите доставчици и вериги супермаркети и ограничения достъп до пазари за реализация на продукцията си

Цените на хляба и горивата, хаосът с пенсиите, ниското заплащане, безработицата са проблемите, които вълнуват гражданите. Проблеми, които са се задълбочили през последната година.

„Няма бързи и лесни решения, сподели Караджов. „Но като регионален министър съм запознат подробно с най-неотложните проекти, които трябва да бъдат придвижени в региона. В министерството бяхме заделили средства и предприели конкретни стъпки за решаването им, но не ни стигна времето, за съжаление. Но и аз, и ИТН ще направим всичко по силите ни за решаването на тези проблеми“, каза още Караджов.

Бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов продължи обиколката си днес в Димитровград, където на най-големия пазар в страната, в срещи с граждани беше повдигнат въпросът с купуването и продаването на гласове и принуждаването на работници по предприятията да гласуват за определени политически сили, ако искат да запазят работните си места, вместо по съвест и убеждение да упражнят своя свободен вот.

Като един от най-големите проблеми жителите на Димитровград посочиха и лошото качество на въздуха, вероятният причинител на който е ТЕЦ Марица 3 – Димитровград. Гроздан Караджов определи дългогодишната липса на контрол от страна на държавата като причина, задълбочаваща проблема и изрази съпричастност към жителите на града, принудени да живеят в нездравословни градски условия. Посочи, че ресорните институции кардинално са неглижирали проблема, и са го използвали по-скоро за политически ПР.

Цената на водата беше друг проблем, за който димитровградчани споделиха. С присъединяване към ВиК Асоциацията на Хасково, цената на водата драстично е скочила. Гроздан Караджов обаче припомни, че за да бъде получено европейско финансиране и ВиК мрежата рехабилитирана, а загубите на вода ограничени, присъединяването е било крайно необходимо. Бездействието с години във ВиК сектора в региона е задълбочило още повече проблемите и в качеството си на регионален министър Гроздан Караджов е започнал стъпка по стъпка да ги разрешава. “В следващия парламент активно ще продължа работата в сектор регионално развитие, с особен акцент върху проблемите на Димитровград и Хасково“.

Радушна подкрепа и пожелания за успех в предизборната кампания срещнаха кандидатите от ИТН и при двете си посещения.

Купуването и продаването на гласове е престъпление