НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Добрата новина: Полицаи в Димитровград спасиха възрастен мъж

Възрастен мъж бе спасен от димитровградските полицаи в безпрецедентна акция снощи. Към 18 часа в местното РПУ постъпил сигнал от близките на Христоз Матев, че роднината им се е затубил и поискали помощ. По думите на близките, пенсионерът тръгнал на разходка на обяд, но не се прибрал. Няколко часа го издирвали, но неуспешно. Поискали съдействие от полицията.

Веднага били сформирани екипи, в които участвал и началникът на управлението Тенчо Георгиев. По думите му работата им била затруднена, защото Христоз Матев дал лаконични обяснения, че се намира край река и около него имало храсти. Започнало издирване по р. Марица от двата края. В спасителната акция се включили 9 екипа или около 20 полицаи. Обходили доста широк периметър, който обхващал селата Брод, Злато поле, Долно Белево, Черногорово, Голямо и Малко Асеново.

Освен по река Марица е обходен и теренът около река Мартинка. На няколко пъти се наложило да пускат звукови сигнали от патрулните коли и в същото време поддържали телефонна връзка с бедстващия пенсионер. Дълго време Христоз Матев отговарял, че чува звукът в далечината, което дало ориентир на ченгетата.

Два часа и половина след подаване на сигнала мъжът бил открит в капинак заклещен, в силно пресечен терен. Човекът е намерен във видимо добро здравословно състояние, само уплашен и мокър.

„Искам да благодаря на полицията, на началника на управлението, защото без тях нямаше да се справим и развръзката можеше да не е добра. Благодарение на момчета от РПУ-то открихме дядо ми, те работиха по случая, когато работното време беше приключило“, каза пред Taran.news внукът Христо Матев. А началникът на РПУ Димитровград Тенчо Георгиев заяви за Taran.news, че просто са си свършили работата.

Подробности от акцията може да чуете в секцията ни Аудио новини

сн. Пресцентър на ОД на МВР Хасково