Спорт

Д. Бербатов: Михайлов заблуждава с оставката си

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че „най-скептичните опасения, свързани с бъдещото на българския футбол, се сбъдват“. Според него, Плановете на Борислав Михайлов и обкръжението му са да заблуждават обществото с оставката.

„Идващият през март 2024 конгрес за избора на нов президент на БФС също е заблуда. Дори имитират, че Изпълнителният комитет избира Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС до провеждането на конгреса през март. Истината е, че Михайлов се интересува само от едно – как да не бъде заличаван от Търговския регистър! Как да противодейства на негово място да бъде вписан временният президент Михаил Касабов. Целта е конгресът през март да бъде обжалван, решенията му да не могат да влязат в сила още няколко години и както е по закон – вписаният президент да остане на власт. Тоест Михайлов“, пише още Бербатов на страницата във Фейсбук Р-Еволюцията е тук.

След това той припомня как членът на Изпълнителния комитет на централата Димитър Георгиев е обещал, че ще обжалва и на по-късен етап го прави, което не е незаканно. Бербатов нарича „тотална наглост и брутализъм“ тридневно изчакване за евентуални жалби срещу вписване на Михаил Касабов, който би трябвало да бъде временен президент.

„Емил Костадинов, Димитър Георгиев, Румен Вълков и Йордан Лечков, които са приели оставката на Михайлов, гласували са за избора на Касабов и са се подписали, сега са пуснали жалби срещу вписването на Касабов!

На ход са четирима съдии от Софийски градски съд – Нели Алексиева, Петя Георгиева, Весела Офицерска и Никола Чомпалов. Те трябва да решат изисква ли се вписване на обстоятелството – смяна на представляващ на сдружение БФС и може ли решение на Изпълнителния комитет да се обжалва директно пред съда, след като конгресът е върховният орган на сдружението. В този смисъл практиката на СГС в последните две години е да постановява, че решенията на Изпълнителния комитет на БФС са НЕДОПУСТИМИ ЗА ОБЖАЛВАНЕ ПРЕД СЪДА и могат да бъдат обжалвани само пред конгреса.

Ще продължат ли тази законна практика съдиите Алексиева, Георгиева и Офицерска, или ще се поставят в услуга на Борислав Михайлов – предстои да разберем“, се казва още в публикацията на Димитър Бербатов, който първи обяви кандидатурата си за лидерската позиция в БФС на предстоящия конгрес./БНР/