НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Практикер: Готови сме да направим кръгово между Хасково и Димитровград

От „Практикер“ днес разпространиха отговор за кръговото кръстовище между Хасково и Димитровград. В становището си, инвеститорът заявява готовността си да направи кръстовището, както през 2022 г хасковските общински съветници дадоха зелена светлина. „Във връзка със зачестилите публикации в медиите относно реализацията на проект – „Реконструкция на триклонно кръстовище в кръгово кръстовище в о.т.1-о.т.2-о.т.3 с външен радиус 22,5м.“, разположено на път I-5, км287+735, изпращаме официално писмо от страна на „Практикер Ритейл“ ЕООД“, казват от компанията.

И допълват: „Стоим твърдо зад ангажиментите за изграждане на кръгово кръстовище, съгласно сключения между дружеството и Община Хасково договор от 19 януари 2023 г., съобразно решение на общинския съвет от 16 декември 2022 г.“. От дружеството дават съгласието си за оповестяване на съдържанието на договора.

„Считаме, че проектът за изграждане на кръстовище със светофарна уредба е временно решение, подобряващо безопасността на движение на пътя до реализацията на кръговото, което е наш основен приоритет“, пишат още в съобщението до медиите.

От АПИ обявиха обществена поръчка за 450 000 лв, за да се постави светофар в района. Темата придоби висок обществен интерес и недоволство.