Новини

Информация за коронавируса в Хасковско вече само от София, Димитровград с още мерки

Информация за ситуацията с опасния вирус за Хасковска област вече ще се подава само от Националния щаб. Това обясниха от областна админстрация. От РЗИ не отговарят на позвъняванията ни. Въпреки това, в Хасковска област до 18 часа няма нито един пациент със съмнения за COVID – 19. Вчера и днес не са пращани проби за изследване.

Междувременно, допълнителни мерки заради ситуацията с коронавируса набеляза днес общинския кризисен щаб в Димитровград. Там ще правят доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.

На тел.: 0885 622634 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, за да им се доставят необходимите храни и медикаменти. Служителите от Социален патронаж към Общината, освен доставката на храна по домовете, ще поемат и доставката на лекарства.

От общината съобщиха, че има готовност да включат доброволци. Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и трудно подвижните хора и по тяхна заявка. Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават необходимостта от доставка на храни и лекарства и ще съобщават данните на длъжностното лице.

Гражданите могат да обсъдят с експерти на общината за определени услуги по електронен път. При възможност услугите на място ще се изпълняват експресно, за да не идват гражданите отново за получаване на готовите услуги в друг ден. Извършената услуга ще се таксува като стандартна, а не като експресна.