Новини

Мартин Деспов: Трябва да върнем младите хора в Хасково и ние знаем как

Кандидати за общински съветници от листата на НИЕ ИДВАМЕ, която е с номер 30 в бюлетината, проведоха срещи с граждани в парк Кенана, парк Ямача и Градската градина.

Бяха поставени различни проблеми, но от тях се открояваха липсата на перспектива за задържаже младите хора. Един мъж разказа, че от 10 години живее в Германия заедно с децата си, които ще продължат да учат там, когато завършат средното си образование.

„Тук няма добре платена работа, която да е подходяща за мен и квалификацията ми. Често си идвам, интересувам се от града, искам той да се развива, но за момента не виждам перспектива“, каза той.

Мартин Деспов обясни, че групата на „Ние идваме“ ще прокара политики за задържането на младите хора.

„Проблемът започва още от средното образование тъй като от общината зависи одобряването на план приема за профилираните паралелки в училищата. Това може да се промени. Трябва целенасочено и системно да се работи върху привличнето на производства, които са с добавена стойност, а не само да се откриват магазини и хипермаркети. Инвестициите в производства са тези, които осигуряват по-високи заплати и възможности за кариерно развитие на младите.“, добави Деспов, който е четвърти в листата на „Ние идваме“.

Някои хасковлии са потресени от безконтролното строителство в града и липсата на отстояния между сградите. Според тях обществена тайна в града е, че който иска да строи, трябва да мине през главния архитект, а той сам одобрява собствените си проекти със съответните нарушения в тях. Те изразиха възмущението си от това, че Хасково е единственият областен център, чиито главен архитект вече пета година е в нарушение на закона и заема длъжността без конкурс. Те са притеснени, че одобряваните от него нормативни актове не са законосъобразни.

„Липсата на мотивация от страна на общинската администрация да се спазват законите води да всички неща, които изброихте. Ако стана част от Общинския съвет, ще бъда коректив за спазването на нормативната уредба на Република България“, категоричен бе Валентин Маринов, втори в листата на „Ние идваме“.

Гражданите от своя страна заявиха,  че е крайно време в управлението на Хасково да участват повече интелигентни и можещи хора.

Кандидатите за общински съветници на „Спаси Хасково“, които участват в изборите с регистрацията на „Ние идваме“ увериха гражданите, че всичко, което правят, го правят за тях – за да живеят всички в един по-добър град.

НИЕ ИДВАМЕ е с номер 30 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление