Коментари

Мирослав Трифонов: Карантината има и много добри страни

Taran.news публикува мнения на хората от цялата страна за ситуацията, коронавируса и т.н. Ако и Вие имате какво да кажете и искате да го направите, може да ни изпращате мнението си на e-mail: taran2057@abv.bg. Ще се публикуват само мнения, които са с име и снимка на автора.

Мирослав Трифонов, Велико Търново

Тая карантина си има и много добри страни, поне за мен. Радвам се на домашния уют и на хората, които обичам, тъй като години наред при други обстоятелства наистина не ми оставаше време за тях. Започнах ясно да чувам песента на птиците, вероятно от това, че бръмчащите коли намаляха, а и въздуха ми стана по-чист. 

Навън е по-тихо, бях забравил какво е тишина и как тя се отразява на тялото ни. Що се отнася до социалната или физическа дистанция, считам я за полезна. Всяка година минимум 5 дни си подарявам почивка далеч и сам от шумотевицата.

Но най-вече ми е добре, че имам възможност да съм далеч от негативни хора, които така или иначе всички ние срещаме в ежедневието си. Мисля, че един такъв рестарт ще се отрази добре на всички, още повече, за да запазим здравето си и това на нашите близки. 

Хората днес имаме всичко необходимо, за да бъдем щастливи, но не го оценяваме, докато не го изгубим. Затова носете си маските и се обичайте, макар и от разстояние. Почистете душите си и анализирайте живота си, ще се учудите колко е хубав света и колко труден можем да го направим в преследване на безсмислени цели и суета.