НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Над 30 полицаи от хасковската дирекция под карантина заради КОВИД-19

Над 30 полицаи само от Областната дирекция на Хасково са под карантина, защото са имали контакти със заразени от коронавирус. В списъка има и болни от КОВИД – 19, научи Taran.news. Сред тях има и началници на групи, казаха запознати. На всички са издадени предписания от РЗИ.

От началото на ситуацията с вируса официално властите единствено не информират каква е картината на заразата в полицията. Съобщава се само за лекари, медицински сестри, учители, ученици. От началото на пандемията през март досега няколко пъти питахме Областният оперативен щаб официално за бройката на заразените полицаи. Такава до този момент не ни е представена. Все още не ни е отговорено и кога ще бъдат изследвани служителите на МВР, които са на първа линия, защото ако те са заразени, то могат да сеят болестта и сред гражданите, с които имат пряк контакт.

Инфекцията е плъзнала и в КАТ, както и в РПУ Димитровград, и Свиленград. В граничния град най-много коронавирусът е сред разследващите полицаи. В РПУ Хасково няма тестван, но има хора в болнични.

Още на протеста на МВР в Хасково, който бе в началото на месеца, полицаи обясниха, че има доста техни колеги, които са заразени.