НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Окръжен съд Хасково остава без председател

Един глас не достигна на единствения кандидат за шефското място в Окръжен съд Хасково – Милена Дечева, за да стане председател, въпреки че получи подкрепата на председателите на Върховния касационен съд – Галя Захарова и шефът на Върховния административен съд – Георги Чолаков.

Изслушването и гласуването беше днес във ВСС. Дечева получи одобрение на 7 души от кадровия орган, а 5-ма бяха против. Само един глас не достигна, за да бъде избрана тя.

„Мисля, че професионалните качества нямат съмнения. Не е без значение, че Дечева участва над 10 години в управлението на този съд. Не виждам нито едно основание да се откаже да стане председател на Окръжен съд Хасково. Трябва да гласуваме доверие, защото тя доказва своите положителни качества“, каза Галя Захарова.

На заседанието във ВСС беше изтъкнато, че Дечева е получила пълна подкрепа от съдиите в областния град. Но беше също така лансирано, че не е била номинирана на Общо събрание на съдиите.

В питанията към Дечева имаше въпроси, които са след подаден сигнал в медия, която така и не стана ясна коя е тя. Кадровиците споменаха, че автор е гражданска организация и мъж на име Алекс Димитров. Милена Дечева обясни, че не познава такова лице, че няма такова лице и че тя ще търси отговорност на медията, която е е публикувала материала. „Грозна инсинуация към моята личност. Пасквил“. Така Дечева определи съобщеното в медията. Така и обаче не стана ясно за какво става дума във въпросния материал, на който ВСС отдели почти половин час.